Yeni teknolojiyle tanışmak;
Kaynakçılık, istihdam açısından en çok eleman arayan meslek dalı ve ekonomik değer katkısı diğer işlerde çalışanlardan daha yüksek. Kaynakçılık alanındaki son gelişmelerden haberdar olmak, amacıyla okulumuzda KC grup toplantı ve sunum yaptı.
Okulumuzun makine, metal işleri, elektrik-elektronik öğretmenleri, alan şefleri ve idarecilerinin katıldığı sunumda, teknolojik yeniliğin çırak ve çalışanlara sağladığı faydaların yanında, iş güvenliği ve sağlıklı ortam oluşturması açısından katılımcıları hayrete düşürdü.
Mesleki teknik okullarda, mesleki eğitim merkezlerinde ve iş yerlerinde kaynak eğitiminin ne kadar zor olduğunu bilenler, KC firmasının ürettiği kaynak simülatörünü (SOLDAMATİC ) tanıyıp kullandıktan sonra bu işlemlerin ne kadar kolay olduğunu gördüler.
Gaz, ışık, ısı ve tehlike yok;
Gerçek Kaynak makinasında öğrenirken çıkan gaz, ışık ve ısının bu makinayla yok edilmesi, el becerisi ve pratik açıdan aslına bire bir uyması ayrıca yapılan her işlemin not olarak değerlendirilmesi mesleğe yeni başlayacak çırak ve öğrencilerimiz için zevkli-eğlenceli kolay bir öğrenmeye dönüştürmüş.
Öğrencilerin alan seçimi,
Okul müdürü Selami Çiçek; özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 9.sınıfa meslek seçmeden kayıt olup, 1.yıldan sonra not ortalaması ve mesleki tanıtımdan sonra meslek seçecek öğrencilerimiz için eşsiz bir makine ve deneyim aracı olarak gelecekte yerini alacaktır dedi.
İsraf yok, malzeme tüketmek yok;
Makine ve malzeme kullanımı açısından israfı önleyici, mevcut kısıtlı kaynakların azalmasını önlemek, temrin giderini azaltmak için tercih edilecek SOLDAMATİC Artırılmış Gerçeklik Kaynak Simülatörü gerçek kaynak makinasından esinlenerek tasarlanmış ve öğrencilerimizin sanayide çalışırken yabancılık çekmesini önleyecek şekilde imal edilmiş.
Proje müdürü Kaynak ve Makine mühendisi Mehmet Kılıç; bu makinayla her tür (Oksi-gaz hariç) kaynak şeklinin uygulanabileceğini belirterek, 1 makinayla diğer kaynakları deneme imkânının olmasının malzeme ve makine israfını, temrinlik malzeme kaybını önlediğini, makinanın torç ve kaynak gözlüğünün de birebir aynı olmasından dolayı sahaya çıkacak öğrencinin deneyim açısından eksik yönünün olmadığını belirtti.
Proje sorumlusu Fırat Asrak, kaynak şekli ve konumu açısından günlük hayatta neler kullanılıyorsa aynı konum ve aynı malzeme türünden kullanabileceğini temrin malzemesinin hiç eksilmeyeceğini hatta kaynak çekimini defalarca yapıp görüntüleri izleyerek her defasında hangi doğruları-hatayı izleyebileceğini belirtti.
Müdür yardımcısı Ender Düzler bugün ki mesleki teknik okulların ödenek problemini çözdükleri takdirde hemen tüm öğrencilere kullandırmak için atölyelerde bulundurulması gerektiğini, kendisinin örnek çalışma yaptıktan sonra yıllar öncesini hatırlayıp mutlu olduğunu belirtti.
Metal işleri öğretmeni Mustafa Yalçın; mesleğin zorluğunu ve öğrenme güçlüğünü bahane edenlerin artık bunu söylemeyeceklerini hatta  keyifle öğreneceklerini belirtti.
Selami Çiçek 2014 GlobalTeacher Prize Aday adayı
Yorum Yap