Malatyalı hemşerileriyle uzun zamandır Corona 19 salgını dolayısıyla bir araya gelemeyen Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Yönetim ve üyeler yeniden bir araya gelip görüşmek amacıyla vefat eden üyeler ve üye yakınları için dernek lokalinde Mevlit okutma kararı aldı.

Dernek Başkanı Fuat Çatal ve Yönetim kurulu tüm hemşerilerini, vefat edenlerin yakınlarını, bizzat telefonla, sosyal medya aracılığıyla davet etti.

28 Mayıs 2022 saat 15:00 de dernek lokalinde bir araya gelen misafirlere Selami Çiçek yaptığı konuÅŸmayla; “birlikte yaÅŸamanın, deÄŸerlerine sahip çıkmanın, iyi olanı takdir etmenin, geride eser-evlat-anı bırakanları hatırlamanın olduÄŸu bir ilçede-ilde, dernekte (AYMD) de olmak bizi mutlu etti, katılımınızdan onur duyduk, vefat edenleri rahmetle andık, teÅŸekkürler tüm katılımcılara, teÅŸekkürler yönetim kurulumuza, teÅŸekkürler BaÅŸkan Fuat Çatal‘a dedi.

Yönetim kurulu başkanı Fuat Çatal; Mevlid-i şerif organizasyonuna, yönetim kurulu üyelerinin, dernek üyelerinin, vefat edenlerin yakınlarının, yerel basının yoğun bir katılım göstermesinden dolayı teşekkür etti. Kurulduğundan bugüne çeşitli etkinlik ve organizasyonları yapan derneğin Corona 19 salgın nedeniyle faaliyet yapılamadığını, bu faaliyetin bundan sonra bir araya gelmek için başlangıç olacağını belirtti.

Dernekte, yöresel ürünlerle karşılanan misafirlere, Kur’an tilavetinden sonra, lahmacun ve ayran, Malatya usulü Könbe ikramıyla beraber dernek önüne kurulan seyyar düzenekle, oradan geçen yüzlerce vatandaşa lokma dağıtıldı.

Yönetim kurulu üyeleri; İbrahim Aslan, Nihat Aydın, Nimet Kayabaşı, Muzaffer Doğan, Hikmet Karadağ misafirlerle, vefat edenlerin yakınlarıyla bizzat ilgilenip, ikram ve program boyunca emeği geçen herkese, toplantıya katılarak duaya iştirak eden herkese teşekkür etti.

Selami Çiçek   Uzman Yüksek Teknik Öğretmen/ EÄŸitim ve YaÅŸam Koçu, Globalteacherprize 2014 aday adayıÂ