Milli Eğitim Bakanlığının Eylül ayı eğitim öğretim başlamadan öğretmenler için hazırladığı Mesleki Çalışma Programı, Pendik Milli Eğitim Müdürlüğünce 2018 yıl için farklı programlarla yürütüldü.

Pendik İlçe MEM 6000 öğretmenimize ulaştı.

İlçe öğretmenlerinden Vizyoner Öğretmen konulu başvuru formuyla öğretmenlerin müracaatlarını kabul ederek mesleki gelişimi, bilgi artırma, tecrübelerden faydalanma, örnek çalışma ve projeleri yaygınlaştırma amaçlı program hazırladı. Başvuruları derleyerek atölye, seminer ve sunum, büyük salon konuşmaları ve oturumlar düzenleyerek 6000 öğretmeni çalışmalara dâhil etti.

5-6-7 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan “Eğitim Seninle Başlar-4” projesinde 105 Atölye, 23 Seminer, 18 Büyük Salon Programı, 6 Etkinlik başlığında toplamda 420 oturum gerçekleşti.

3 gün sürdü 225 öğretmen izledi

Pendik Mesleki Eğitim Merkezinde 5-6-7 Eylül tarihlerinde okul müdürü Selami Çiçek tarafında 75 er kişilik guruplara sunum yapıldı.

Mesleki eğitim merkezinin konferans salonunda 3 gün boyunca idareci ve personel tarafından ikramlarla karşılanan öğretmenlere mesleki eğitim merkezi tanıtılarak soruları cevaplandırıldı.

Motivasyon ve öğretmen azmi;

Bir meslek lisesinde, disiplin olaylarının fazlalığı, okul terkinin ve sınıfta kalma oranının yüksekliği, öğretmen terkinin fazlalığı, proje sayısının azlığı, sosyal etkinlik yetersizliği, öğretmenlerin motivasyon kaybının yüksekliği, ÖSS başarısının düşüklüğü gibi etkenlerin “öğretmen isterse” nasıl tersine işlediğini anlatan sunu.

“Öğretmenim İsterse”

Okul Müdürü Selami Çiçek tarafından “Öğretmenim İsterse” konulu 120 dakikalık sunum gerçekleştirildi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4 yıllık süreç içinde öğretmem-idareci-veli ve personel tarafından sağlanan başarının, öğretmen motivasyonunu nasıl etkilediği okul başarısının nasıl arttığı anlatıldı.

Her yıl 26 ile 33 arasında proje ( okul-ilçe-il-Türkiye ve AB)

Sınıf tekrarına düşen öğrencilerin % 85 başarısı,

Disiplin olaylarının 330 dan 30 a düşmesi,

Öğrenci okul terkinin azalması,

Öğretmen okul terkinin azalması,

Sınıf, atölye ve okul iyileştirmesi,

Spor salonu, spor alanı, müzik odası, resim odası yapılması,

Yerel ve Ulusal basında 213 haber yayını,

İlçenin en kaliteli, ilin en kaliteli, Türkiye’nin en kaliteli 3.Mesleki okulu,

Öğretmen başarısının anlatıldığı sunum başarıyla sonuçlandırıldı.

İzleyiciler 4 yıllık bir sürede kazanılan bu başarıları kendi okullarında da kazanabilmek amacıyla örneklerden faydalanacaklarını belirttiler. Sunulan başarıyı alkışlayan öğretmenler bu programın okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına da sunulmasını istediler.

Selami Çiçek 2014 Global Teacher Prize Aday Adayı 

Mesleki Eğitim Merkezi
Uzman Teknik Öğretmen, Eğitim ve Yaşam Koçu