Pendik MESEM Yerli Malı Haftasını kutladı.

Aralık 2018 tarihinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla okulumuzda henüz mesleğinde yeni ama aşçılığında hünerli ellerin ürettiği birbirinden nefis yemeklerin sunulduğu program yapıldı.

Etkinliği; okulumuz Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölüm şefi Arzu GÜRKAN YEĞİT ve öğretmenimiz Emine ÇETİN organize etti.

Yerli Malı haftası kutlama etkinliğine okulumuz müdürü Selami ÇİÇEK, müdür yardımcıları Ender DÜZLER ve Şenay BİLİR, öğretmenlerimizden Mustafa Kemal Can hocamız ve memurumuz Sema Bolat’ da katıldı.

Kutlama 12-A ve 12-B Güzellik Hizmetleri sınıflarının katılımı ile yapıldı. Daha önceden planlaması yapılan etkinlikte Türk âdetleri, gelenek ve görenekleri dikkate alınarak misafirperverliğimizi göstererek, kurabiye, börek, kete gibi yöresel lezzetlerin de bulunduğu yiyeceklerle kahvaltı yapıldı. El emeğiyle hazırlanan yiyecekler besin değeri açısından yüksekti, hijyen konusunda şefin önerileri hep örnek alındı. Kurutulmuş meyvelerimizden kayısı da unutulmadı.

Okul Müdürümüz Selami Çiçek’ten sürpriz

Okul müdürümüz Selami ÇİÇEK birlikte olmanın ve paylaşmanın güzelliğinden bahsederek Ülkemizin bereketli topraklarında yetişen meyve sebzelerimiz gibi paylaşmanın bereketini de bugün burada gördük, az çok demeden ve maharetli elleriyle üreten gençlerin bu günü unutmaması için günün anlam ve önemine uygun maniyi hep birlikte Anel Civic şefliğinde koro halinde söyleyelim diyerek hoş bir ortam oluşmasını sağladı.

“Elma armut nar

Herkese yetecek kadar var…

Benim güzel yurdumda

Bereket ve bolluk var.”

Türk Mutfağının çeşitliliği

Doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerimiz ile bu zenginliğin ülkemiz mutfağına yansımalarının yarattığı güzellikler vurgulandı. Yerli malı üretiminin ülkenin kalkınmasına sağlayacağı katkılar ile kültürün devamını sağlamak ve topraklarımızın verimli kullanımını desteklemesi açısından gerekliliği anlatıldı.

Paylaşmanın Mutluluğu

Yemek sonrasında paylaşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler organizasyon için müdür ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.