Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Geliştirilmesi

          2918 Sayılı KTK; “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretli veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiştir.

            Kanunla verilen “Yaya Öncelikli Trafik” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” hakkını öğrencilerimize, gençlerimiz, sürücülerimize hatırlatmak ve farkın dalık sağlamak amacıyla, Pendik Mesleki Eğitim Merkezi okul önünde uygulama yaptı.

Müdür yardımcısı Fevzi Türkmen tarafından, öğrencilere kanun hakkında bilgi ve sunum yapıldı, daha sonra Müdür Yardımcısı Şenay Bilir ve Hasan Olgun tarafından hazırlanan broşürler, Dur-Geç pankartlarıyla okul önündeki yaya geçidinde akan trafikte araçlara uygulandı.

Öncelik Yayanın Hakkı

Okul müdürü Selami Çiçek ve müdür yardımcısı Ender Düzler okul önünde yaya geçidine öğrencilerle birlikte Güvenli Yelekle yürüyerek yayaların, öğrencilerin ve sürücülerin Kanun Hakkında bilgilendirilmesini, bundan sonra Öncelik Yayanın hakkını anlattılar.

Okul müdürü Selami Çiçek, bilgi verilen sürücülerin olumlu karşılaması, öğrencilerimizin uygulamanın güzel olduğunu belirtmesi mutluluk verici, bu eğitim ve bilgilendirmenin yıl boyunca devam edeceğini, ders ve seminerlerde bahsedileceğini belirterek, bu konuda destek veren idareci ve öğretmenler teşekkür etti.

Selami Çiçek 2014 Global Teacher Prize Aday Adayı 
Mesleki Eğitim Merkezi
Uzman Teknik Öğretmen, Eğitim ve Yaşam Koçu